zoro.ro - logo
Rumänien Online Kurier
Aktuelles aus Wirtschaft, Politik und Kultur
 
 
Copyright Impressum Kontakt
 
   
Pressemitteilungen/Comunicate de Presa:

Dienstag, 19. Mai. 2015

Schimba vechi cu nou si protejeaza mediul

 
"O noua destinatie pentru cauciucurile uzate", astfel se poate defini noua campanie a lui Delticom OE de reciclare a anvelopelor uzate. Impreuna cu firma de reciclare EcoTires, Delticom OE initiaza o noua dimensiune a reciclarii a ceea ce in balconul propriu ocupa loc si nu este biodegradabil. Fiecare cauciuc uzat/ vechi predat va fi "onorat" cu o reducere de 3% la achizitionarea unei anvelope noi de la cauciucuridirect.ro. Partener als actiunii este unul de anvergura, interesat si implicat in problemele de mediu: Agentia pentru Protectia Mediului Timis.
Campania - cu predarea anvelopelor uzate la EcoTires - se desfasoara in Timisoara pana in data de 14 iunie.

Anvelopa sigura, mediu protejat

Romania se situaeaza cu un procent de doar 3% la sfarsitul clasamentului in ceea ce priveste cotele de deseuri municipale reciclate. Deci un procent de 97% sunt deseuri depozitate. In varful clasamentului se afla Slovenia cu un procent de 55% deseuri municipale reciclate. Acesta date fac referire la anul 2013 si au fost publicate de Eurostat in martie a.c.
"Lansata de Delticom, alaturi de Agentia pentru Protectia Mediului Timis si firma EcoTires, campania ´Schimba vechi cu nou si protejeza mediul´ are ca obiectiv responsabilizarea populatiei fata de mediu si nevoia de a crea un obicei din reciclare.", spune Ana Maria Pop, director de marketing la Delticom OE. "Anvelopele nu sunt biodegradabile! Prin aceasta campanie incurajam protectia mediului si oferim tuturor celor care aduc joi intre orele 11-18 in parcarea Iulius Mall anvelope uzate un voucher de reducere pentru achizitia de anvelope noi. Ulterior se pot preda anvelopele la sediul firmei EcoTires in vederea reciclarii", declara in continuare Ana Maria Pop.

Ce inseamna de fapt o anvelopa uzata? Acestea sunt in primul rand anvelopele care datorita invechirii nu mai prezinta garantia unui trafic in siguranta, apoi cele cu defecte ce nu pot fi remediate si nu in ultimul rand anvelopele, a caror adancime de profil a atins limita de uzura legala. Pentru a putea identifica limita de uzura legala a anvelopelor, reamintim cip-ul de masurare a adancimii profilului lansat si distribuit gratuit in Romania in mod exclusiv de firma Delticom OE (cauciucuridirect.ro). Un pneu uzat nu pericliteaza doar siguranta in trafic: statisticile arata, ca pneul vechi polueaza si fonic. Uneori anvelopele sunt utilizate mai mult de cinci ani si rularea pneurilor vechi pe sosele produce in multe cazuri un zgomot mai puternic decat masinile insasi.
Solutia simpla in toate aceste cazuri: Anvelope noi!
Declaratie EcoTires
"Fiecare dintre noi se gandeste la viitor - al lui, al copiilor lui, etc. - si acest lucru este considerat ceva perfect normal. Tot asa, trebuie sa fie normala si colectarea selectiva a deseurilor pentru protejarea mediului. Prin actiunile noastre speram sa informam cat mai multi cetateni cu privire la importanta colectarii selective a deseurilor si indrumarea lor spre punctele de colectare".

Hinweis/ Remarca: Acest material de presa a fost repostat in pagina, in urma constatarii unor probleme de natura tehnico-redactionala.
Druckversion
Nachgefragt:
Deutsche Delegierte: Am Rande eines Festivals notiert...
Nachgefragt zu: Johannis-Wahl
Nachgefragt zu: Arbeitsmarkt braucht Qualifizierte
Nachgefragt zu: Mediziner-Exodus nach Deutschland
mehr aus der Rubrik
Wirtschaft:
Österreichische Wirtschaft: großes Wachstumspotential in Rumänien. Wunsch nach besserer
Mehr Investition, höhere Löhne
2015: Mehr Existenzgründungen
IKEA baut
mehr aus der Rubrik
Auto und Verkehr:
Rumäniens Straßen mit vielen Schrottkisten
Fast 100 km Autobahn
Regierung streicht Umgehungsstraße für Timisoara
PkW-Markt legte zu
mehr aus der Rubrik
Rechtliches:
Verträge und entsprechende Zuschüsse zur Mitarbeiterbindung
Irreführende und vergleichende Werbung
Erneuerbare Energien - Erhalt von Betriebsaufnahmegenehmigungen erschwert
Arbeitsrecht: Gerichte dürfen Disziplinarmaßnahmen ersetzen
mehr aus der Rubrik